Løvstien - Bording

Facts

Country: Denmark
Building type: Residential
Year: 2014
Category: Facade

En usædvanlig facade

Et eksempel på anvendelse af fibercementskifer finder man på et rækkehus i Bording i nærheden af Ikast, hvor ejer og udlejer Ole Jensen netop har monteret skiferplader i fibercement på facaden. Bygningen var oprindeligt en gammel fabrik til produktion af silde- og kartoffelkasser, men Ole Jensen gav for nogle år siden den gamle fabrik en totalrenovering og byggede fem nye lejligheder. Da den gamle facade for nylig trængte til en ny omgang puds, besluttede Ole Jensen sig i stedet for at montere en let facadebeklædning i fibercementskifer.

- Skifer plejer jo at høre hjemme på taget, men jeg har flyttet det elegante og eksklusive udtryk, som man kender det fra tagene, ned i øjenhøjde. Det har virkelig gjort en kæmpe forskel i rækkehusets udtryk. Bygningen er blevet super flot og skiller sig ud fra mængden på den allerbedste vis, konkluderer Ole Jensen.

Rækkehuset er beklædt med Cembrit Westerland Skifer i sortblå med overfladestruktur, som ligner kløvet naturskifer. Pladerne er lagt på klink og monteret ved hjælp af Cembrits specialudviklede monteringssystem til facadeskifer, som består af monteringskroge, der hænger på en underkonstruktion af vandret forskalling. Krogene sikrer et minimalt overlæg og reducerer forbruget af antal skifer markant.

Products used on this projectStay in the loop

Fill out the form to subscribe to our newsletter. Keep up to date with news and insights from our partners.

Sign up for our newsletter to receive updates and general news about Cembrit products and services.Explore the Cembrit Universe

The Cembrit products allow you to unleash your creativity - only your imagination sets the limit.

With our corporate brochure we invite you to delve into our universe and explore the countless possibilities to get creative with Cembrit facade products and solutions. We have collected the best from large and small scale projects for exterior and interior cladding as well as roofing applications in many different designs and styles. Have a look, and be inspired.

Download Brochure